top of page
Image by Radu Florin

Enskild terapi

Vi möter alla utmaningar och svårigheter som kan vara svåra att hantera på egen hand. Att gå terapi är ett värdefullt stöd för att må bättre och leva ett mer fullgott liv.

negativa.webp

Jobbiga tankar och känslor i vardagen?

Skärmavbild-2023-08-31-kl.-08.05.31-2.webp

Negativ självbild, låg självkänsla eller känslor av meningslöshet och ensamhet?

beroendealkolhol.jpeg

Konsekvenser av alkohol, droger, mat, porr eller spel? 

Kämpar du med:

Mina löften: 

Mina löften som terapeut syftar till att erbjuda snabb hjälp i en trygg och stödjande miljö för personer som vill prioritera sin psykiska hälsa och välbefinnande.  

Tid inom 2 veckor

Jag har som mål att erbjuda en tid till klienter inom 2 veckor. 

Beprövade metod

Jag jobbar utifrån 

forskningsbaserade metoder som är bevisat effektiva för de utmaningar jag hjälper mina klienter med. Däribland stress, ångest, oro och depression.

psykoterapiskovde.png

En trygg och fördomsfri plats

Jag är van att hjälpa människor med en mängd olika problem. Hos mig kan du känna dig trygg med att prata om det som besvärar. För mig finns det inga konstiga, annorlunda, perversa eller märkliga tankar. Jag dömer inte beteenden och jag kommer inte med några pekpinnar om hur man ska leva sitt liv.  Mitt mål är att tillsammans med mina klienter utforska vägar mot en meningsfull tillvaro där livet känns hanterbart.

Jens, 37 år

"Jag har fått livet tillbaka! Din hjälp har varit ovärderlig!!"

Mirjam, 42

"Evigt tacksam för all hjälp du gett mig"

Freja, 27 år

"Känslor är inte farligt. Det har jag lärt mig av dig. Tack!" 

Det finns inga perfekta relationer

Lars-profil.jpeg

"Ingen relation är perfekt. Jag har självt upplevt många av de problem som jag idag hjälper par med. Dålig kommunikation med bråk, tafs och perioder av förhärskande tystnad och hur det är att gå igenom en separation.  Jag vet hur det känns att vara ledsen, rädd och frustrerad. Jag vet också  hur det känns att vara förvirrad och inte veta vad man ska göra." 

Lars Nordelv, KBT - och parterapeut

Så enkelt kommer ni igång
med parterapi

1

Ta kontakt

Boka in ett kostnadsfritt konsultationsmöte för terapi. Syftet med konsultationsmötet är att du ska få svar på eventuella funderingar.

 

I slutet av konsultationen beslutar du om du vill gå vidare med ett uppstartsmöte.

 

Du kan välja om du vill få hjälp via videosamtal eller på plats i Skövde. 

2

Uppstartsmöte

Under uppstartsmötet beskriver du  öppet och ärligt problemet du vill få hjälp med.

Jag hjälper dig att välja ett problemen att arbeta med och ger sin syn på hur man kan arbeta med problemet.

 

I slutet av mötet beslutar du om du vill fortsätta med en strukturerad behandling eller om du nöjer dig med samtal vid behov.

3

Parterapin startar

Terapin inleds med två enskild kartläggningssamtal och ett samtal där terapeuten går igenom kartläggningen och handlingsplanen.

 

Efterföljande 6 tillfällen varvas parsamtal med hemuppgifter mellan träffarna.

 

När behandlingen är klar så har ni förbättrat er kommunikation, ökat er förståelse för varandra och skapat en mer lustfylld relation.

"Jag tror att alla par kan få en lustfylld relation"

Som parterapeut på Nordelv Psykoterapi vet jag att ni, precis som andra par, vill leva i en lustfylld relation. För att göra det behöver ni lära er att kommunicera bättre, lösa konflikter på ett konstruktivt sätt och skapa en gemensam vision för er relation. Anledningen till att ni inte redan har en lustfylld relation är att ni ofta hamnar i konflikter, ni känner er missförstådda och ni har svårt att komma överens om saker. Detta gör att ni känner er frustrerade och olyckliga, vilket ökar frustrationen och er oförmåga att kommunicera med varandra. 

 

Jag tror att alla par kan få en lustfylld relation, oavsett vilka problem de har. Jag förstår att det kan vara svårt att förändra gamla beteenden, men jag är här för att hjälpa er. Jag är en erfaren parterapeut som har hjälpt många par att förbättra sina relationer.

 

Det första jag gör som parterapeut är att jag hjälper er att förstå era problemskapande beteenden och hur dessa påverkar er relation negativt. Sedan arbetar vi tillsammans med att utveckla nya kommunikations- och konfliktlösningsstrategier för en lustfylld relation. 

 

Om ni är redo att förändra er relation och skapa en lyckligare framtid tillsammans, så kontakta mig idag redan idag för en kostnadsfri konsultation.

 

Fram till att ni påbörjar er parterapi, kan ni börja med att ladda ner min gratis e- bok med tips och råd för en lustfylld relation. 

e book 100 tiås.webp
Lars 1-min.JPG
bottom of page