top of page

5 misstag nyskilda personer kan göra och hur du kan undvika demEfter en skilsmässa kan det vara svårt att i orientera sig i den nya livssituationen. Det kan vara lätt att göra misstag när minnen från den tidigare relationen och känslorna efter skilsmässan gör sig påmind. Här är fem vanliga misstag som nyskilda personer kan göra och viktiga saker att tänka på för att undvika att göra dem:

  1. Att försöka komma över sin ex-partner för fort.Efter en skilsmässa kan det vara svårt att acceptera att relationen är över och det kan vara lockande att försöka komma över det så fort som möjligt genom att dejta andra personer. Det är viktigt att ge sig själv tid att bearbeta relationen och acceptera att den är över innan man försöker komma vidare. Risken är annars att man tar med sig gamla, destruktiva beteenden in i nya relationer.

  2. Att hålla kontakten med sin ex-partner.Efter en skilsmässa kan det vara svårt att släppa taget om den person man en gång var tillsammans med. Det kan vara lockande att hålla kontakten för att känna att man fortfarande är betydelsefull eller för att försöka hålla ett vakande öga på vad de gör. Men det är viktigt att ge varandra plats och respektera varandras behov av avstånd efter en skilsmässa. Ett vanligt scenario är att ena parten inte vill separera och försöker på olika sätt att hålla sig kvar, medan den andre parten väljer att vara tillags för att inte såra. Det håller dock inte längden utan brukar leda till att paret tar fram sina absolut värsta sidor hos varandra, innan det slutliga uppbrottet blir ett faktum.

  3. Att ta impulsiva beslut. Efter en skilsmässa kan man känna sig omtumlad och oviss om vad som händer härnäst. Det kan leda till att man gör impulsiva beslut som man senare ångrar, som att flytta, byta jobb eller dejta någon man inte känner så väl. Det är viktigt att tänka igenom beslut noga och att inte låta sina känslor styra sina beslut för mycket.

  4. Att försöka få sin ex-partner tillbaka. Efter en skilsmässa kan man känna sig ensam och sakna den person man en gång var tillsammans med. Det kan vara lockande att försöka få sin ex-partner tillbaka, men det är viktigt att komma ihåg att relationen inte fungerade och att det finns anledningar till varför man valde att gå skilda vägar.

  5. Att isolera sig. Efter en skilsmässa kan man känna sig deprimerad och det kan vara lätt att dra sig undan och isolera sig. Men det är viktigt att få stöd från personer i sin omgivning under den här tiden och att inte dra sig undan för mycket. När man isolerar sig så leder det också till att aktiviteter som ger mening i livet faller bort, vilket på sikt kan bidra till att livet känns meningslöst.
Behöver du hjälp?

Jag hjälper par som vill hitta tillbaka till varandra, skiljas som vänner eller bara vill utveckla relationen. Jag erbjuder även hjälp till personer som försöker hitta rätt i sin nya livssituation som nyskild.Vänliga hälsningar

Lars Nordelv

KBT-och parterapeut Handledare

Hälsorådgivare

461 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page