top of page

5 Tips för att hantera stress som parStress är en naturlig del av livet, men när stressen blir överväldigande kan det påverka både din mentala och fysiska hälsa. Och om du är i en relation kan stressen också påverka din partner och relationen som helhet. Det är därför viktigt att hantera stress tillsammans som ett par. Här är några sätt som kan hjälpa dig och din partner att hantera stress tillsammans:

  1. Kommunicera öppet och ärligt. En öppen kommunikation mellan dig och din partner kan hjälpa er att hantera stress tillsammans. Prata om vad som orsakar stress för er båda, vilka strategier ni använder för att hantera stress och hur ni kan stödja varandra.

  2. Hitta en gemensam hobby. Att göra något roligt tillsammans kan hjälpa till att minska stressen. Hitta en gemensam hobby eller aktivitet som ni båda kan njuta av.

  3. Öva medveten närvaro tillsammans. Att öva medveten närvaro tillsammans kan hjälpa er att bli mer medveten om era känslor och stressnivåer. Det kan också hjälpa er att fokusera på nuet, där livet pågår.

  4. Stötta varandras egenvård. Det är viktigt att ta hand om sig själv för att hantera stress. Stötta därför varandras egenvård genom att exempelvis uppmuntra varandra att träna, få tillräckligt med sömn, äta hälsosamt, vistelse i naturen och kulturella aktiviteter.

  5. Skapa en avslappnad miljö hemma. Skapa en avslappnad och lugn miljö hemma genom att exempelvis skapa en mysig hörna för läsning, en liten oas i trädgården eller varför inte ett meditationsutrymme .


Att hantera stress tillsammans som ett par kan vara en utmaning, men det kan också vara en möjlighet att stärka er relation. Genom att kommunicera öppet, stödja varandra och skapa en avslappnad miljö hemma kan ni hjälpa varandra att hantera stress och skapa en mer balanserad och harmonisk relation.
Behöver du hjälp?

Jag hjälper par som vill hitta tillbaka till varandra, skiljas som vänner eller bara vill utveckla relationen.Vänliga hälsningar

Lars Nordelv

KBT-och parterapeut

Handledare

Hälsorådgivare

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page