top of page

15 utmaningar för att göra er relation mer spännande och roligI det här inlägget delar jag med mig av en lista med roliga och inspirerande aktiviteter som kommer att hjälpa er att lära känna varandra på ett djupare plan och samtidigt ha kul tillsammans. Så ta ett papper och en penna och förbered er för att fylla era kalendrar med spännande aktiviteter.


 1. Bokklubb. Välj en bok att läsa tillsammans. Prata om boken i slutet av varje månad eller varannan vecka.

 2. Nytt språk. Lär er ett nytt genom att prata språket med varandra, läsa texter och se filmer eller tv-program på det språket. Varför inte som förberedelse inför en resa? Kan ni lära er ett nytt språk på 4 veckor!

 3. Matlagningskurs. Lär er att laga nya eller svårare rätter tillsammans genom att gå en matlagningskurs eller följa recept från kokböcker.

 4. Fotografering. Utveckla er färdigheter inom fotografering genom att läsa böcker, titta på videor och öva på att ta bilder tillsammans. Bestäm olika teman och skapa fotoböcker tillsammans.

 5. Volontärarbete. Hitta en gemensam välgörenhetsorganisation eller projekt att engagera er i tillsammans. Det kan vara ett bra sätt att lära känna varandra på ett djupare plan och samtidigt göra något gott för samhället.

 6. Yoga eller meditation. Praktisera yoga eller meditation tillsammans, det kan hjälpa till att skapa en starkare koppling mellan er och öka er förmåga att kommunicera och förstå varandra.

 7. Hitta en gemensam hobby. Exempelvis att bygga olika saker, snickra, virka, sticka, odla, forma en trädgård, måla tavlor, dreja, programmera. Det kan vara ett roligt sätt att lära känna varandra och skapa minnen tillsammans.

 8. Spelkväll. Planera en spelkväll tillsammans. Spela klassiska bordsspel eller kortspel, eller prova på nya spel som ni aldrig har spelat förut.

 9. Filmkväll. Välj en film eller en serie att titta på tillsammans och diskutera den efteråt. Det kan vara ett bra sätt att starta en konversation och lära känna varandra på ett djupare plan.

 10. Fysisk utmaning. Gör någon form av fysisk utmaning tillsammans, som att vandra i fjällen, cykelsemester, kanotsafari, hälsoresa. Det kan hjälpa till att skapa en starkare koppling mellan er och få er att känna er närmare varandra.

 11. Musikalisk utmaning. Spela ett instrument tillsammans eller skapa en egen låt. Det kan vara ett roligt sätt att uttrycka er kreativt och få ett gemensamt intressen.

 12. Pussel. Lägg ett stort pussel tillsammans. Det kan ta tid och kräva tålamod, men när det är klart, kan ni känna er stolta över era prestationer tillsammans.

 13. Bakning. Baka något tillsammans och njut av det tillsammans. Det kan vara en rolig aktivitet som ger er tid att prata och skapa minnen tillsammans.

 14. Danslektioner. Ta danslektioner tillsammans. Det kan vara ett roligt sätt att hålla er i form och lära er nya rörelser samtidigt som ni får tid att vara nära varandra.

 15. Tävling. Planera en tävling tillsammans. Det kan vara en motionstäcvling i triathlon, cykling löpning. Tävla i minigolf, gokart, pilkastning femkamp eller en tävling i att lösa en uppgift. Det kan vara som helst som ni tycker är roligt och utmanande. Det kan hjälpa till att öka er gemenskap och konkurrensinstinkt.


Tänk på att det är sällan vad man gör tillsammans som är viktigt, utan att man gör något överhuvudtaget. Om det är något som är nytt för båda, ännu bättre. Det är lätt att sätta på auto-piloten och låta åren gå när vi gör samman sak, dag ut och dag in. Försök att vara öppen och värdera inte aktiviteten innan ni genomfört den. Det går aldrig att veta vad man får ut av en ny upplevelse. Pröva, utforska, ha roligt!


Behöver du hjälp?


Jag hjälper par som vill hitta tillbaka till varandra, skiljas som vänner eller bara vill utveckla relationen. Jag erbjuder även hjälp till personer som försöker hitta rätt i sin nya livssituation som nyskild.
Vänliga hälsningar

Lars Nordelv

KBT-och parterapeut

Handledare

Hälsorådgivare

707 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page