top of page

5 kraftfulla sätt att visa kärlek - utan att säga ett ord!Att visa din partner uppskattning är viktigt för att bygga en hälsosam och kärleksfull relation. Men det behöver inte alltid ske genom ord - handlingar talar också sitt tydliga språk. Här är fem sätt att visa din partner uppskattning, utan att du behöver säga det muntligt:

  1. Ge din partner din fulla uppmärksamhet. När din partner pratar med dig, se till att du ger din partner din fulla uppmärksamhet. Lägg bort skärmar och andra distraktioner och titta din partner i ögonen när hen pratar. Visa intresse för vad din partner säger och ställ följdfrågor för att visa att du lyssnar aktivt.

  2. Gör något speciellt. Överraska din partner med något som du vet att din partner verkligen uppskattar. Det kan vara allt från att laga en favoriträtt, plocka en bukett med blommor eller ge massage efter en lång dag. Det handlar om att visa att du har koll på vad din partner tycker om och att det är viktigt för dig att din partner känner sig betydelsefull.

  3. Fysisk närhet. Fysisk beröring är ett kraftfullt sätt att visa kärlek och uppskattning. Ge din partner en kram, puss eller en varm omfamning.

  4. Var tacksam. Visa din partner att du är tacksam genom att säga tack! Visa att du uppskattar din partners ansträngningar och initiativ, även när det inte blir exakt som du hade önskat.

  5. Ta ansvar för åtaganden i vardagen. Ibland är det de små sakerna som räknas mest. Att dela på ansvaret i hemmet, barnen eller husdjur sänder kraftfulla signaler om att vår partner är viktig, att deras behov och hälsa är viktig.


Att visa din partner uppskattning behöver inte alltid ske genom ord. Genom att visa din kärlek och uppskattning på olika sätt kan du bygga en starkare och mer kärleksfull relation. Att prata om hur, varför och när man vill ha kärlek och uppskattning är bra, men att kombinera det med handling är det som faktiskt gör skillnad.Behöver du hjälp?


Jag hjälper par som vill hitta tillbaka till varandra, skiljas som vänner eller bara vill utveckla relationen.Vänliga hälsningar

Lars Nordelv

KBT-och parterapeut

Handledare

Hälsorådgivare

642 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page