top of page

6 tips för att prata med barnet om skilsmässanSkilsmässa är vanligtvis en omtumlande händelse för barn, men det är viktigt att prata om skilmässan på ett öppet, ärligt och omtänksamt sätt. Här är några tips som kan hjälpa dig:

  1. Var tydlig med att det inte är barnets fel. Barn kan ofta känna sig skyldiga och tro att de har orsakat skilsmässan.

  2. Förklara varför ni ska skiljas. Försök att hålla det enkelt och fokusera på att ni inte längre kan leva tillsammans på ett lyckligt sätt.

  3. Ge barnet tid att bearbeta det. Det kan ta tid för barnet att förstå och acceptera skilsmässan. Var beredd på att barnet kan reagera på olika sätt, inklusive med sorg, ilska eller rädsla.

  4. Se till att barnet känner sig säkert och tryggt. Försök att upprätthålla en vardag som är så normal som möjligt och se till att barnet har en fast och omtänksam vuxen att prata med.

  5. Var öppen för barnets frågor och känslor. Lyssna på barnet och ge det stöd och uppmuntran att bearbeta det som händer.

  6. Se till att barnet har kontinuitet i sina relationer. Försök att se till att barnet kan träffa båda föräldrarna regelbundet och att barnet har tillgång till viktiga personer i sitt liv, som vänner och familjemedlemmar.
Behöver du hjälp?


Jag hjälper par som vill hitta tillbaka till varandra, skiljas som vänner eller bara vill utveckla relationen. Jag erbjuder även hjälp till personer som försöker hitta rätt i sin nya livssituation som nyskild.Vänliga hälsningar

Lars Nordelv

KBT-och parterapeut

Handledare

Hälsorådgivare

22 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page