top of page

7 vanliga relationsproblem

Uppdaterat: 3 dec. 2022Utifrån kan par framstå som perfekta. Det är dock inte sanningen. Alla par har sina problem. Det är normalt. Det som skiljer par åt är hur man hanterar sina problem.


Vanliga relationsproblem

Svartsjuka

En eller båda partnerna är rädda för att bli lämnade eller övergivna. Fantasier om en roligare, smartare, snyggare rival väcker svartsjuka. Obehag dämpas med kontroll. En kortsiktig lättnad leder till en ond spiral som på sikt sakta urholkar relationen på glädje och meningsfullhet.


Kommunikationssvårigheter

Par slutar ibland att prata med varandra på ett konstruktivt sätt. Missförstånd, tjafs eller tystnad blir det normala.


Fysisk närhet och sex

Missnöje och konflikter kring sexlivet och behovet av närhet är mycket vanligt.


Känslomässigt engagemang

Par kan utveckla en relation som bygger på att göra och planera praktiska saker från morgon till kväll. Tiden man lägger på att bara vara med varandra för att nära tvåsamheten är obefintlig. Man ställer sig frågan "Ska det vara så här?" .


Brist på acceptans för olikheter

Lugn blir tråkig. Spontan blir rastlös. Det som vi föll för i början av relationen blir många gånger det vi också har svårast att acceptera med vår partner.


Otrohet

Hos en av fyra par förekommer otrohet. Det är med andra ord vanligt. Otrohet visar ofta på brister i förhållningssättet paret har till varandra. Om det finns en önskan att reparera relationen behöver båda parter vara villiga att vara ärlig om sin behov och känslor.


Ansträngd livssituation

Jobb, barn, släkt, ekonomi är några exempel på faktorer som kan utgöra en belastning för relationen likväl som att det kan tillföra energi.Behöver ni hjälp? Jag hjälper par som vill hitta tillbaka till varandra, skiljas som vänner eller bara vill utveckla relationen. Vänliga hälsningar Lars Nordelv KBT-och parterapeut Hälsorådgivare


90 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page