top of page

Hur du får din partner att göra saker du tycker är roligt

Uppdaterat: 6 dec. 2022


Att pröva nya saker kan innebära att vi behöver hantera känslor av ovisshet och olust. Kortsiktigt är det lättare och bekvämare att säga nej. Din partner kanske föreslår att ni ska gå en kurs i dans. Du känner ett massivt motstånd växa inom dig. Du säger nej för att slippa göra något som du inte tycker är roligt. Du föreslår istället att ni ska åka på golfsemester. Din partner känner ett massivt motstånd växa inom sig. Hen säger nej för att slippa göra något som inte verkar roligt. Med tiden känns det kanske som att relationen visserligen är trygg, men samtidigt fantasilös och platt.

Lösningen Flexibilitet är nyckeln och det kräver att du som partner engagerar dig i aktiviteter som du kanske inte bryr dig om, men som är viktiga för din partner. Det handlar om att kliva utanför komfortzonen för relationens skull. Kortsiktigt så får du räkna med att behöva kämpa med ett inre motstånd. På längre sikt får du tillbaka din investering med råge. När din partner.märker att du är villig att göra saker som är viktiga för din partner så kommer du att få samma villighet tillbaka.

Ett tips är att du inledningsvis börjar med att utforska mindre förslag som din partner föreslår. Exempelvis att titta på en film som du inte har lust att titta på. Därefter engagerar du dig i förslag som väcker mer motstånd. Du kommer märka att det blir lättare och lättare att göra nya saker, motståndet minskar. Att säga ja blir lika självklart som att säga nej. Med tiden kommer du också upptäcka att en del saker blev betydligt roligare än du kunde föreställa dig. .

Behöver ni hjälp?

Jag hjälper par som vill hitta tillbaka till varandra, skiljas som vänner eller bara vill utveckla relationen.


Vänliga hälsningar Lars Nordelv KBT-och parterapeut Hälsorådgivare9 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page