top of page

Bygg en tillitsfull relation- 3 enkla sättTillit är en viktig del av många relationer, och det finns olika saker man kan göra för att bygga tillit i en relation. En viktig faktor är att vara ärlig och transparent i sin kommunikation, så att den andra personen vet vad man tänker och känner. Det kan också vara bra att vara pålitlig och hålla de löften man gör, så att den andra personen kan lita på att man gör det man har sagt att man ska göra. Att vara empatisk och förstående för den andra personens behov och känslor kan också vara viktigt, så att man kan bygga en starkare känslomässig koppling. Genom att göra dessa saker kan man visa den andra personen att man är pålitlig och att man bryr sig om deras behov, vilket kan bidra till att bygga tillit i relationen.


  1. Var ärlig och transparent om dina tankar och känslor, även om det kortsiktigt kan leda till dålig stämning.

  2. Håll vad du lovar. Ett bra tips är att bara säga ja om du är säker på att du har tid, lust och möjlighet att genomföra ditt löfte. Om inte, säg nej, även om det kortsiktigt kan leda till dålig stämning.

  3. Visa empati för din partner genom att bekräfta hens behov och känslor. Viktigt! Att bekräfta din partners känslor och behov behöver inte innebära att du håller med i sak.

Behöver ni hjälp? Jag hjälper par som vill hitta tillbaka till varandra, skiljas som vänner eller bara vill utveckla relationen.


Vänliga hälsningar

Lars Nordelv

KBT-och parterapeut

Hälsorådgivare

17 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page