top of page

Kärlek i luften: 9 tecken på att någon är intresserad av dig

Här är 9 kroppsliga och verbala signaler som en person kan uppvisa när den gillar dig:

  1. Leende. En person som gillar dig kommer att visa ett öppet och naturligt leende när den är i närheten av dig.

  2. Lägger märke till detaljer. En person som gillar dig lägger märke till detaljer om dig. Exempelvis favoritserie eller musikband, intressen eller vanor och nämner dem vid ett senare tillfälle.

  3. Ögonkontakt. En person som gillar dig kommer att hålla ögonkontakt med dig när ni pratar med varandra.

  4. Ställer frågor. En person som gillar dig ställer många frågor och visar ett genuint intresse för ditt liv och historia.

  5. Kroppsriktning. En person som gillar dig kommer att vända sin kropp mot dig när ni pratar med varandra, vilket visar att den är engagerad och intresserad.

  6. Beröring. En person som gillar dig kan visa detta genom beröring som många gånger är subtil, oskyldig, och naturlig i sammanhanget. Exempelvis att personen röra vid din arm, axel eller knä.

  7. Nickning. Om en person nickar ofta när ni pratar med varandra så är det ett sätt att visa bekräftelse och engagemang, vilket kan vara ett tecken på att personen gillar dig.

  8. Lätt beröring av håret och ansiktet. Om en person gillar någon annan, rör den vid sitt hår eller sitt ansikte medan den pratar med den andre personen, vilket är ett tecken på nervositet och attraktion.

  9. Uppskattande blickar och komplimanger. Om en person ger dig komplimanger och uppskattande blickar så är det vanligtvis ett tecken på att personen gillar dig.


Det är viktigt att notera att olika människor kan uppvisa liknande kroppsspråk och verbala signaler, men av olika anledningar. Så länge en person inte säger att den gillar oss så antar vi. Vi tolkar alltså vad den andre tänker och känner om oss utifrån begränsad information. Att fråga är

det säkraste sättet att få redan på om någon gillar oss eller inte.
Behöver du hjälp?

Är du arbetsgivare eller privatperson som behöver professionell hjälp med psykisk ohälsa, stress eller personlig utveckling? Jag hjälper personer som lider av stress, ångest eller depression och andra person som vill få stöd i sin personliga utveckling. .Vänliga hälsningar

Lars Nordelv

KBT-och parterapeut

Hälsorådgivare

49 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page