top of page

Vad betyder ordet KBT?
KBT står för Kognitiv beteendeterapi. KBT är en skola för psykoterapi som syftar till att hjälpa människor att övervinna sina känslomässiga problem.

Kognitiv

Kognitiv betyder mentala processer. Ordet "kognitiv" syftar på allt som händer i ditt huvud som drömmar, minnen, bilder, tankar och uppmärksamhet.


Beteende

Beteende syftar på allt du gör. Detta inkluderar vad du säger, hur du försöker lösa problem, hur du agerar i olika situationer och undvikande. Beteenden kan också vara saker du gör, men som ingen annan kan kan se utifrån. Exempel på inre beteenden är att älta och grubbla.

Beteende avser både vad du gör och vad du inte gör, passivitet. Att till exempel välja att inte säga något istället för att säga vad du tycker är fortfarande ett beteende trots att du försöker att inte göra något.


Terapi

Terapi betyder behandling av fysisk eller mentala hälsoproblem. Psykoterapi är namnet på behandling av mentala hälsoproblem.

Behöver du hjälp?

Är du arbetsgivare eller privatperson som behöver professionell hjälp med psykisk ohälsa? Jag hjälper personer som lider av stress, ångest eller depression.Vänliga hälsningar Lars Nordelv KBT-och parterapeut Hälsorådgivare

8 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page